slider01 slider02 slider03 slider04 slider05 slider06 slider07 slider08 slider09 slider10

Op 17 november geeft Excelsior Ouwsterhaule een concert  in de Rooms Katholieke kerk in Sint Nicolaasga. Het Martini Jongenskoor uit Sneek zal hierbij een gastoptreden verzorgen. Het belooft een bijzonder concert te worden, met een klassieke en toch zeer toegankelijke inslag.

Het Martini Jongenskoor uit Sneek kenmerkt zich door de focus te leggen op Engelse koorliteratuur. Vaste uitvoeringen van het koor vormen de Festival of Lessons and Carols for Advent en de Evensongs, waarin waarin Anthems, Psalms en Hymns centraal staan.

In de passietijd verlenen de jongens op diverse podia in Nederland hun medewerking aan talloze uitvoeringen van Bach’s Matthäus Passion. In haar inmiddels ruim 17 jarig bestaan, is het koor bekend geworden in Friesland en Nederland, maar ondertussen ook in Duitsland, waar het twee maal op tournee ging. Het koor staat onder leiding van Rintje te Wies.

Het concert in Sint Nicolaasga belooft zeer bijzonder te worden. De combinatie jongenskoor en fanfare is ongebruikelijk, maar  verrassend mooi.  De klassieke insteek in een passende  locatie maakt dat het zeer de moeite waarde is om dit concert bij te wonen.

Het jongenskoor zal met name Engelse liederen zingen. Excelsior speelt origineel fanfare werk van klassieke fanfarecomponisten als Peter Benoit en Rob Goorhuis. Daarnaast zullen orkest en koor ook gezamenlijk optreden o.a. de klassieker The Exodus song’uit de film Exodus.

Het concert begint om 20.00 uur. Kaarten á € 10,- zijn in de voorverkoop verkrijgbaar bij Boekhandel van der Velde in Sneek en Jellema’s Verstriade  in Sint Nicolaasga, per email via nammen@excelsior-ouwsterhaule en aan de kassa á € 12,50.

Voor meer informatie www.excelsior-ouwsterhaule.nl, te volgen  via Twitter @ouwsterhaule.nl.

 

Sponsoren

Trijnie Sjoerd-vd-Wal Bart-de-Vries Gebr-de-Vries Hooijer_Food_Ingredients_logo Van_den_Akker_logo KBO

VOLG ONS OP

 

  

Contact | Over | Privacy Policy

 Alles wat op deze site staat is eigendom van Excelsior Ouwsterhaule en mag niet zonder toestemming worden gebruikt.