slider01 slider02 slider03 slider04 slider05 slider06 slider07 slider08 slider09 slider10

Excelsior

Muziekvereniging Excelsior Ouwsterhaule bestaat sinds 1945 en bestaat uit ca. 80 actief spelende leden uit alle leeftijdscategorieën, verdeeld over een A-, B-, en C-orkest. Samen vormen zij een fanfareorkest dat uitkomt in de tweede divisie. De leden komen uit Ouwsterhaule en omliggende dorpen. Sinds november 2010 is de muzikale leiding in handen van Gerben Pol.

Het doel van de vereniging is het beste uit muzikanten te halen. De leden zijn fanatiek, maar er is genoeg ruimte voor ontspanning en gezelligheid.

Het repertoire van Excelsior is zeer breed. Naast origineel fanfare werk staan ook klassiekers, musicals, film- en popmuziek op het programma.

Excelsior neemt regelmatig deel aan concertwedstrijden van de Koninklijke Bond van Nederlandse Muziekverenigingen en heeft al vele prijzen in de wacht gesleept. 

Repetitieavond

Excelsior repeteert elke donderdag van 19.45 – 22.00 uur in Dorpshuis De Hichte in Ouwsterhaule.

 

B en C orkest

Excelsior wil blijven bouwen aan een goede toekomst. Er wordt sterk ingezet om kinderen en jongeren enthousiast te maken voor fanfaremuziek. In het C orkest leren ze de eerste kneepjes van het vak. In het B orkest wordt geleerd om samen te spelen en wordt ervaring opgedaan in het optreden voor publiek. Instromen in het A orkest is dan het volgende doel. Beide orkesten staan onder leiding van Katharine Santema. Het B orkest repeteert elke donderdagavond van 18.45 - 19.30 uur in Dorpshuis de Hichte in Ouwsterhaule. Het C orkest repeteert projectmatig.

 

Ouwsterhaule

Ouwsterhaule is een klein plaatsje in de gemeente De Fryske Marren in Friesland. Het ligt even ten zuiden van Joure en heeft ongeveer 300 inwoners. De naam verwijst naar de oever (‘ouwer’) en hoogte (‘haule’). Het dorp heeft een middeleeuws kerkje en vormt samen met Oldeouwer en Ouwster Nijegea de Ouster Trijegeaen en dus drielingdorp.

Inlogformulier

Agenda

Geen evenementen

Twitter @Ouwsterhaule

Weten waarom je volgens Syb van der Ploeg ons concert op 3 november niet mag missen; check de nieuwste vlog van Syb… https://t.co/CrcwyBMiap
De aankondingsborden zijn geplaatst! 3 november: Film & Muzyk fan Fryske grûn Samenwerking tussen Excelsior & Ste… https://t.co/wDntIxObRn
@Doreanne_T Dank je wel @Doreanne_T ! Fijn dat je er was!
RT @Doreanne_T: Sommige dingen zullen nooit veranderen.... na een dag waarin alles tegen lijkt te zitten, zorgen de klanken van @Ouwsterhau
Een mooi verslag van het geslaagde concours! https://t.co/bDy9ORB6pS

Disclaimer

Alles wat op deze site staat is eigendom van Excelsior en mag niet zonder toestemming worden gebruikt.