slider01 slider02 slider03 slider04 slider05 slider06 slider07 slider08 slider09 slider10

Eindelijk een mooie Fryske fanfare vlak bij huis ‘gescoord’ en dan zit je na een paar repetities al weer thuis in verband met het Coronavirus, wat ontzettend jammer! Het zou een prachtig gevarieerd jaar worden bij Excelsior, ons jubileumjaar, maar het ziet er nu iets minder rooskleurig uit dan verwacht helaas... Iedereen moet even een pas op de plaats maken, het samen muziek maken ligt stil en we moeten het doen met alleen ons eigen instrument. Maar goed, nu heb ik wel even tijd om een berichtje te schrijven voor op de website!

In het kort zit het zo met mij: Frysk famke uit Drachten gaat studeren aan het conservatorium in Groningen; klassiek trompet. Tijdens mijn studie kom ik in aanraking met dirigeren en begin ik aan mijn volgende grote avontuur; HaFaBra Directie. Beide studies sluit ik af met en mooi eindexamen en verhuis naar het midden van het land. Daar dirigeer ik prachtige orkesten, maar de stille wens om een mooie Friese club met klankcultuur te dirigeren blijft altijd in mijn achterhoofd.

 

En daar kwam de vacature. Inmiddels was ik alweer terug verhuisd naar Friesland en zwanger van een tweede kindje, maar deze kans kon ik niet laten liggen. Solliciteren met hormonen en een dikke buik, haha! Once in a lifetime zullen we maar zeggen!

Na mijn verlof kon ik eindelijk aan de slag bij deze mooie club. 1 februari was de startdatum en tot half maart zijn we fanatiek aan de slag gegaan, hebben we hard gerepeteerd en zijn er vele thuisstudieuurtjes gemaakt. Er stonden prachtige concerten op het programma en ik heb het gevoel dat wat in het vat zit, niet verzuurd! Daarom kijk ik enorm uit om onze muzikale klik door te zetten wanneer het veilig en verantwoord is. Als dat nog even duur, dan is dat maar zo. Gezondheid gaat voorop! Ik hoop dat iedereen zo goed en gezond mogelijk uit deze crisis komt en dat we elkaar spoedig weer in De Hichte kunnen ontmoeten!!
 
Groetnis, Silva
 
 
 
 
Katharine Santema, geboren op 6 september 1985, begon op 8-jarige leeftijd met trompetspelen bij de plaatselijke fanfare Wilhelmina Easterein. Op 16-jarige leeftijd volgde zij naast 5 Havo, de vooropleiding aan het Noord Nederlands Conservatorium, tegenwoordig Prins Claus Conservatorium, te Groningen.

Na het behalen van haar Havo diploma zette zij haar opleiding voort aan het conservatorium. Katharine studeerde trompet bij Auke v/d Merk en Hessel Buma. Ze volgde master classes bij o.a. Peter Masseurs, Ad van Zon, Gábor Tarkövi, Hans Gansch, Bart van Lier en Christian Stenstrup; bij laatst genoemde volgde ze ook enkele lessen. Na haar opleiding aan het conservatorium volgde Katharine aan de Stenden Hogeschool in Leeuwarden de tweejarige opleiding Pabo Verkort. In juni 2009 heeft ze deze studie met succes afgerond.

Sinds 2004 is Katharine begonnen met het dirigeren van jeugdorkesten en lesgeven bij diverse verenigingen, zowel vast of als vervangster. Ook speelt ze bij het grootkoper ensemble ‘Koperguod’ en schnabbelt ze bij ensembles en orkesten. 


Momenteel is Katharine verbonden als ko
perdocent aan de muziekschool ‘It Toanhûs’ te Joure en dirigeert ze onze jeugdorkesten.
 
 
 
 
 
 

Sponsoren

Trijnie Sjoerd-vd-Wal Bart-de-Vries Gebr-de-Vries Hooijer_Food_Ingredients_logo Van_den_Akker_logo KBO

VOLG ONS OP

 

  

Contact | Over | Privacy Policy

 Alles wat op deze site staat is eigendom van Excelsior Ouwsterhaule en mag niet zonder toestemming worden gebruikt.