slider01 slider02 slider03 slider04 slider05 slider06 slider07 slider08 slider09 slider10

Dirigent A-Orkest: Silva Soepboer.

Excelsior heeft een nieuwe dirigente! Binnenkort kunt u hier meer informatie over Silva vinden.

Tot de tijd dat Silva bij Excelsior start staat een oude bekende op de bok. Thom Zigterman is van 2004 t/m 2010 dirigent geweest bij Excelsior. Wanneer voorzitter Einte Faber belde met de vraag of Thom interim dirigent wil zijn in de periode voordat Silva begint 'hoegde ik der gjin sekonde oer nei te tinken'. Thom zal Excelsior dirigeten tot ongeveer maart 2020. Naast Excelsior Ouwsterhaule is op dit moment dirigent bij 3 andere orkesten: Advendo Morra-Lioessens, CWO Groningen en Excelsior Schraard.
 

 

Dirigent B- en C-Orkest: Katherina Santema

Katharine Santema, geboren op 6 september 1985, begon op 8-jarige leeftijd met trompetspelen bij de plaatselijke fanfare Wilhelmina Easterein. Op 16-jarige leeftijd volgde zij naast 5 Havo, de vooropleiding aan het Noord Nederlands Conservatorium, tegenwoordig Prins Claus Conservatorium, te Groningen. Na het behalen van haar Havo diploma zette zij haar opleiding voort aan het conservatorium. Katharine studeerde trompet bij Auke v/d Merk en Hessel Buma. Ze volgde master classes bij o.a. Peter Masseurs, Ad van Zon, Gábor Tarkövi, Hans Gansch, Bart van Lier en Christian Stenstrup; bij laatst genoemde volgde ze ook enkele lessen. Na haar opleiding aan het conservatorium volgde Katharine aan de Stenden Hogeschool in Leeuwarden de tweejarige opleiding Pabo Verkort. In juni 2009 heeft ze deze studie met succes afgerond. Sinds 2004 is Katharine begonnen met het dirigeren van jeugdorkesten en lesgeven bij diverse verenigingen, zowel vast of als vervangster. Ook speelt ze bij het grootkoper ensemble ‘Koperguod’ en nog steeds bij Wilhelmina Easterein, en schnabbelt ze bij ensembles en orkesten.

Momenteel is Katharine verbonden als koperdocent aan de muziekschool ‘It Toanhûs’ te Joure en dirigeert ze onze jeugdorkesten.
 

 

Sponsoren

Trijnie Sjoerd-vd-Wal Bart-de-Vries Gebr-de-Vries Hooijer_Food_Ingredients_logo Van_den_Akker_logo

Agenda

Eerste repetitie na zomervakantie
do 27 augustus 2020
19:45 - 22:00

Disclaimer

Alles wat op deze site staat is eigendom van Excelsior en mag niet zonder toestemming worden gebruikt.