slider01 slider02 slider03 slider04 slider05 slider06 slider07 slider08 slider09 slider10

OUWSTERHAULE - Traditiegetrouw vond op 15 april de opendeurdienst van protestantse gemeente Ouwsterhaule - Scharsterbrug plaats in het dorpshuis 'de Hichte' in Ouwsterhaule, met muzikale begeleiding van Muziekvereniging Excelsior Ouwsterhaule. Aansluitend op de dienst gaven het A-, B- en C-orkest van Excelsior hun jaarlijkse, gezamenlijke koffieconcert in het dorpshuis.

Traditiegetrouw begeleidt Excelsior ieder jaar in april een opendeurdienst van de protestantse gemeente Ouwsterhaule - Scharsterbrug in het dorpshuis in Ouwsterhaule. De kerkgangers van de kerkelijke gemeente verruilen voor deze gelegenheid hun vertrouwde kerkbanken voor de stoelen van het dorpshuis. Meestal gaat een gast de dienst voor met de opendeurdienst. Dit jaar was aan Ruben van Koningsveld de eerbiedige taak om de zondagochtend voor de kerkgangers en de muzikanten van Excelsior kleur te geven.

Voorganger van Koningsveld vertelde in zijn overdenking over het thema 'Toekomstmuziek'. Maar voordat hij daaraan begon, richtte hij zich op de kinderen in de zaal. Hij vroeg de kinderen of zij zo'n dienst ook altijd zo saai en lang vonden. Hij had dat vroeger zelf wel altijd en daarom deelden hij zijn tactiek met de kinderen om de dienst door te komen. Een leuke bezigheid was volgens de voorganger het tellen van het aantal lampen of plafondplaten aan het plafond. De kinderen lachtten en menig vinger ging de lucht in om alvast te beginnen met tellen. Een andere bezigheid volgens van Koningsveld was het bedenken van een vraag. Een vraag zo moeilijk dat er niet een antwoord op bestaat. In ieder geval niet een simpel antwoord.

Met deze gedachte begon van Koningsveld de overdenking. Hij vertelde over waar het geloof in de tegenwoordige tijd volgens hem voor staat en hoe de hedendaagse ontwikkelingen zoals social media volgens hem daarin passen. Ook vertelde hij over de godsdienstlessen die hij verzorgt op een middelare school op Urk en de intrigerende, diepzinnige vragen die hij van zijn leerlingen krijgt over het geloof. Met gezangen en opwekkende liederen, begeleid door Excelsior, kwam de dienst rond half elf tot een einde.

C-orkest
Na een koffiepauze trapte het C-orkest onder leiding van Katherina Santema het koffieconcert af. De negen jongste muzikanten van Excelsior lieten aan het publiek horen wat zij in hun eerste jaar muziekles hebben geleerd. De trotse ouders, familie en andere bezoekers in de zaal genoten van de gedrevenheid van deze gedreven muzikanten.

B-orkest
Na het C-orkest was de beurt aan het B-orkest onder leiding van Katherina Santema. In het B-orkest spelen de beginnende muzikanten vanaf 1 jaar muziekles tot ze in het A-orkest kunnen doorstromen. Meestal gebeurt dat vanaf het behalen van het B-muziekdiploma op de muziekschool. In het B-orkest wisselt daardoor ieder jaar wisselt de samenstelling. Tijdens het koffieconcert in Ouwsterhaule hoort het publiek ieder jaar weer hoe de muzikanten van het B-orkest weer zijn muzikaal gegroeid ten opzichte van het vorige concert. Ook dit jaar was dat niet anders. In het bijzonder stond dit jaar Jinthe Bos in het zonnetje, toen zij voor het B-orkest mocht soleren met 'The Pink Panther'.

A-orkest
Het A-orkest onder leiding van Gerben Pol sloot het koffieconcert af met een luchtig programma. Een ruime maand voor het koffieconcert, op zaterdag 10 maart, won het A-orkest een eerste prijs met promotie op het OMF concours in Drachten. Dirigent Gerben Pol legde aan het publiek uit dat na de (relatief) zware voorbereiding op het concours het orkest wat rust had verdient. Deze rust vertaalde zich in een programma wat het A-orkest fijn vindt om te spelen, bestaande uit mooie koralen, lichte muziek en een mars. Het publiek beloonde het orkest na afloop met een mooi applaus, waarna iedereen vlak voor de lunch weer vertrok naar huis. 

Sponsoren

Trijnie Sjoerd-vd-Wal Bart-de-Vries Gebr-de-Vries Hooijer_Food_Ingredients_logo Van_den_Akker_logo

Agenda

Geen evenementen

VOLG ONS OP

 

  

Contact | Over | Privacy Policy

 Alles wat op deze site staat is eigendom van Excelsior Ouwsterhaule en mag niet zonder toestemming worden gebruikt.